Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten   Zoek Contact opnemen

Zoek in WBP

Contact met WBP

Wat is WBP?

WBP Tutorial

Implementatie

Hulpmiddelen

WBP Producten

Clipart

Artikelen

 

 

Pastor's KitImplementatie: Overzicht, Etappe 1, Etappe 2, Etappe 3, Etappe 4, Hulpmiddelen

Implementatie van We Build People - etappe 3

Identificeer de huidige bedieningen van de gemeente

Deze pagina bevat gedeelten uit de We Build People Pastor's Kit. De volledige implementatiehandleiding is opgenomen in de We Build People Pastor's Kit.
 1. Maak een lijst van alle bedieningen en programma's van uw gemeente en voeg hieraan toe welke doelgroepen met name hiermee worden bereikt.

  Kijk naar de bedieningen in uw gemeente en wat de doelgroep is van al deze bedieningen.

  Op deze manier kunt u te weten komen hoe goed uw gemeente de verschillende leeftijdsgroepen, culturele groepen en maatschappelijke groepen bedient. Idealiter biedt een gemeente een evenwichtig programma aan dat tegemoet komt aan de noden van alle mensen. Op die wijze kunnen al deze verschillende doelgroepen en leeftijdsgroepen van hoekpunt naar hoekpunt groeien.

 2. Identificeer de bedieningen die geestelijke ontwikkeling beogen.

  Evalueer de huidige bedieningen in uw gemeente aan de hand van de effectiviteit waarmee ze mensen helpen zich toe te wijden op het gebied van lidmaatschap, volwassenheid, bediening / dienstbaarheid en zending. Identificeer die bedieningen die ontwikkeld zijn om mensen te helpen groeien die zich op die verschillende niveaus van geestelijke groei bevinden.

  Zorg ervoor dat u onderscheid maakt in bedieningen die zich richten op verschillende leeftijdsgroepen: volwassenen, jeugd, kinderen of peuters en kleuters.

 3. Identificeer de verschillende niveaus van toewijding van de mensen in uw gemeente.

  Gebruik de Vijf Cirkels van Toewijding en kijk welke mensen en hoeveel mensen zich bevinden in welke cirkel. Wanneer je mensen wilt opbouwen is het van belang dat je ze in een hechtere relatie met Christus en zijn lichaam, de gemeente, brengt. Een uitgangspunt van We Build People is dat een hogere toewijding aan God en aan zijn Gemeente resulteert in geestelijke groei van de desbetreffende persoon.

 4. Identificeer belangrijke programma's en activiteiten die u zou kunnen ontwikkelen om mensen van cirkel tot cirkel te bewegen.

  Jezus wist dat niet iedereen even toegewijd was aan Hem. Er waren de grote scharen, de 70, de 12 en de binnenste cirkel. Hij diende deze groepen op manieren die geschikt waren voor elk van deze groepen. ZIjn doel was om al deze groepen continue geestelijk te laten groeien. Identificeer daarom de strategieŽn die u wilt gebruiken om mensen te helpen te groeien van het ene niveau van toewijding tot het volgende, hogere, niveau. 

   

Pastor's KitImplementatie: Overzicht, Etappe 1, Etappe 2, Etappe 3, Etappe 4, Hulpmiddelen

 

 
   

Web site: www.webuildpeople.nl
Email: webuildpeople@vpe.nl
Bij technische problemen met deze pagina, neem contact op met: webmaster@vpe.nl

©2000 The General Council of the Assemblies of God
©2003 Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten