Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten   Zoek Contact opnemen

Zoek in WBP

Contact met WBP

Wat is WBP?

WBP Tutorial

Implementatie

Hulpmiddelen

WBP Producten

Clipart

Artikelen

 

 

Pastor's KitImplementatie: Overzicht, Etappe 1, Etappe 2, Etappe 3, Etappe 4, Hulpmiddelen

Implementatie van We Build People - etappe 4

Begin om mensen doelgericht op te bouwen.

Deze pagina bevat gedeelten uit de We Build People Pastor's Kit. De volledige implementatiehandleiding is opgenomen in de We Build People Pastor's Kit.
 1. Identificeer per hoekpunt van de Ruit van Geestelijke Groei 3 tot 5 bedieningen/programma's die u wilt gebruiken om mensen te helpen van dit hoekpunt naar het volgende hoekpunt.
 2. Identificeer de belangrijkste bediening die u wilt gebruiken om mensen te helpen elk hoekpunt te bereiken.

  Hoewel er meerdere bedieningen gebruikt kunnen worden om mensen van het ene naar het volgende niveau van geestelijke ontwikkeling te brengen, zorgen effectieve gemeenten ervoor dat ze per hoekpunt één bediening of programma opzetten die met name gebruikt zal worden om de mensen die zich op dat hoekpunt bevinden naar het volgende hoekpunt te loodsen. Deze primaire bediening is de ruggengraat voor geestelijke ontwikkeling op dat specifieke hoekpunt en zorgt ervoor dat de inspanning en materiële middelen van de gemeente doelgericht gebruikt worden. De andere bedieningen die zich op datzelfde hoekpunt richten worden gebruikt om de primaire bediening te ondersteunen en te versterken. Omcirkel de primaire bediening die u per hoekpunt wilt gebruiken bij het stimuleren van de geestelijke groei van de mensen in uw gemeente.

 3. Bekijk op welke hoekpunten de primaire bedieningen om mensen naar het volgende hoekpunt te brengen minder effectief zijn.

  Het kan moeilijk zijn om de effectiviteit van een bediening of een programma te bepalen.

 4. Ontwikkel nieuwe bedieningen voor die hoekpunten waarvan de huidige bedieningen minder effectief zijn. Versterk één hoekpunt per keer.
 5. Selecteer materialen die u kunnen helpen de prioriteiten van uw bediening te behalen.

  Het vinden van materialen die u kunnen helpen bedieningen te ontwikkelen op elk hoekpunt is vaak de sleutel tot effectiviteit. Omdat elke gemeente verschillend en uniek is, moet u die materialen, hulpmiddelen en strategieën gebruiken die het best werken in uw situatie. Zodra u de materialen en bijbehorende strategie hebt uitgekozen, pas ze dan aan voor uw situatie.

Pastor's KitImplementatie: Overzicht, Etappe 1, Etappe 2, Etappe 3, Etappe 4, Hulpmiddelen

 

 
   

Web site: www.webuildpeople.nl
Email: webuildpeople@vpe.nl
Bij technische problemen met deze pagina, neem contact op met: webmaster@vpe.nl

©2000 The General Council of the Assemblies of God
©2003 Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten